Koprovka s brambory a vejci

Lehká a chutná koprová omáčka. Recept na tradiční českou omáčku.


4.421x
60 min
3×

Ingredience

4 ksvejce
1 lžícemáslo
12 ksbrambory
250 mlsmetana
2 lžícehladká mouka
500 mlmasový vývar
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

1 špetkacukr
1 špetkasůl
1 lžíceocet

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do studené osolené vody. Kopr omyjeme, odstraníme tuhé stonky a zbývající části nakrájíme na jemno.

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme mléko, důkladně rozmícháme a necháme 20 minut vařit. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Do omáčky přidáme kopr, osolíme, podle chuti přidáme cukr s octem a necháme přejít varem. Pak přilijeme smetanu a případně ještě dochutíme, už nevaříme. Brambory slijeme, vejce oloupeme, podélně přepůlíme a podáváme s omáčkou.

Koprovku s brambory a vejci podáváme na stůl jako chutný oběd.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka s brambory a vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena