Tuto koprovou omáčku máme moc rádi a jistě si ji oblíbíte také.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Kopr sekaný
Podle potřeby
Vývar
Máslo
Ocet nebo citronová šťáva
Ostatní
Mléko2 dl
Hladká mouka 2 lžíce
Hovězí zadní500 dkg
Smetana na vaření2 a 1/2 dl
Postup přípravy
Hovězí maso uvaříme do měkka.
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem (já dala vývar z masa), přidáme mléko, zamícháme a povaříme 20 minut.
Přilijeme smetanu a dáme nasekaný kopr, provaříme a nakonec dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónovou šťávou.
Hovězí maso nakrájíme na plátky. Jako příloha k této koprové omáčce je nejlepší houskový knedlík nebo vařený brambor a vařené vajíčko.
Dnes jsem uvařil koprovku,docela větší množství.Máme ji všichni rádi,ale až jsem se podivil,že se všechna snědla najednou k obědu.Udělal jsem k ní knedlíky a někomu brambůrky-současně posílám dvě fotografie porciček.
Tímto také děkuji za inspiraci a přeji všem dobrou chuť i zažívání,když se konečně trocha ochladilo****ale neradujme se od zítřka se budeme zase opékati....///