Koprová omáčka s hovězím plátkem

Tuto koprovou omáčku máme moc rádi a jistě si ji oblíbíte také.


4.517x
60 min
4×

Postup přípravy

Hovězí maso uvaříme do měkka.

V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem (já dala vývar z masa), přidáme mléko, zamícháme a povaříme 20 minut.

Přilijeme smetanu a dáme nasekaný kopr, provaříme a nakonec dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónovou šťávou.

Hovězí maso nakrájíme na plátky. Jako příloha k této koprové omáčce je nejlepší houskový knedlík nebo vařený brambor a vařené vajíčko.
user-icon

autor janatka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka s hovězím plátkem

Zpět na recept