Tuto koprovou omáčku máme moc rádi a jistě si ji oblíbíte také.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
2 dl
mléko
2 lžíce
hladká mouka
500 dkg
hovězí zadní
2.5 dl
smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
kopr sekaný
podle potřeby
vývar
máslo
ocet nebo citronová šťáva
Postup přípravy
Hovězí maso uvaříme do měkka.
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem (já dala vývar z masa), přidáme mléko, zamícháme a povaříme 20 minut.
Přilijeme smetanu a dáme nasekaný kopr, provaříme a nakonec dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónovou šťávou.
Hovězí maso nakrájíme na plátky. Jako příloha k této koprové omáčce je nejlepší houskový knedlík nebo vařený brambor a vařené vajíčko.