Kopr nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme si jíšku, kterou zalijeme připraveným vývarem, přilijeme Alpro original a zlehka 15 minut povaříme na mírném ohni.
Přidáme Alpro smetanu a kopr. Dochutíme solí, cukrem a octem. V rendlíku přivedeme k varu vodu a vejce uvaříme natvrdo.
Příprava knedlíky: Housky nakrájíme na malé kostičky. Droždí nadrobíme do misky, zlehka osolíme a necháme krátce odležet. Do směsi vmícháme vlažné Alpro original, vejce a postupně přisypáváme mouku. Pořádně vše zamícháme a zpracujeme těsto. Kostičky housek do těsta jemně zapracujeme, aby vydržely v celku a necháme kynout asi 20 minut.
Těsto přesuneme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme šišku a ponoříme ji do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařené knedlíky by měli vyplavat na hladinu.
Koprovou omáčku s domácím knedlíkem podáváme s přepůleným vejcem a knedlíkem (který po vytažení z vody propícháme vidličkou a nakrájíme nití).
Poznámka autora receptu: Omáčka bude zvlášť chutná, pokud kopr koupíte na farmářském trhu. Pokud nestíháte, místo knedlíku poslouží jako skvělá příroda vařené brambory.