Koprová omáčka s domácím knedlíkem

Každá dobrá hospodyňka by měla umět udělat poctivý knedlíček a měla by mít českou klasiku v malíčku.


3.911x
60 min

Ingredience

omáčka

3-4 lžičkycukr
4 ksvejce
1 lžícemáslo
1 lžíceocet
2 lžícehladká mouka
500 mlmasový vývar
1 svazečekčerstvý kopr
250 mlalpro cuisine
200 mlalpro original

podle chuti

1 špetkasůl

příloha

1 ksvejce
2 kshouska
0.25 kostkydroždí
350 gpolohrubá mouka
250 mlalpro original

Postup přípravy

Kopr nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme si jíšku, kterou zalijeme připraveným vývarem, přilijeme Alpro original a zlehka 15 minut povaříme na mírném ohni.

Přidáme Alpro smetanu a kopr. Dochutíme solí, cukrem a octem. V rendlíku přivedeme k varu vodu a vejce uvaříme natvrdo.

Příprava knedlíky: Housky nakrájíme na malé kostičky. Droždí nadrobíme do misky, zlehka osolíme a necháme krátce odležet. Do směsi vmícháme vlažné Alpro original, vejce a postupně přisypáváme mouku. Pořádně vše zamícháme a zpracujeme těsto. Kostičky housek do těsta jemně zapracujeme, aby vydržely v celku a necháme kynout asi 20 minut.

Těsto přesuneme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme šišku a ponoříme ji do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařené knedlíky by měli vyplavat na hladinu.

Koprovou omáčku s domácím knedlíkem podáváme s přepůleným vejcem a knedlíkem (který po vytažení z vody propícháme vidličkou a nakrájíme nití).

Poznámka autora receptu: Omáčka bude zvlášť chutná, pokud kopr koupíte na farmářském trhu. Pokud nestíháte, místo knedlíku poslouží jako skvělá příroda vařené brambory.
user-icon

autor Eva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka s domácím knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.