Konšelské peklo

Chodská pikantní specialita ze dvou druhů mas.


4.622x
75 min
2×

Ingredience

60 gcibule
60 gsádlo
300 ghovězí roštěnka
210 gsterilované okurky
80 gsterilované žampiony
300 gvepřová kýta
40 grajský protlak
60 gsterilované feferonky
80 gsterilované papriky

podle chuti

sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky a osmahneme na tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme sůl, mletou papriku, pepř a semínek zbavené feferonky nakrájené na osminky. Podlijeme vodou, přidáme protlak a dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. K podušené směsi přidáme žampiony, nakrájenou okurku na kolečka a sterilované papriky vcelku. Šťávu vydusíme na tuk a dochutíme hořčicí. Konšelské peklo hned podáváme s pečivem. V Konšelském šenku v Domažlicích se toto jídlo podávalo s dlouhými tukovými rohlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Konšelské peklo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena