Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli (i červenou) nadrobno a žampiony na plátky.
Polovinu slaniny z pánve vyndáme a na zbylé orestujeme pórek a necháme ho asi 5 minut podusit. Pak všechno z pánve vysypeme a vrátíme do ní odloženou slaninu. Vsypeme cibuli i žampiony a asi 3 minuty opékáme.
Těsto (jeden plátek ze tří) necháme rozmrazit, rozválíme na placku a rozdělíme na čtyři díly velikosti formiček. Formičky (zhruba 11cm ) lehce vymastíme a vyložíme je těstem. Do dvou formiček dáme do středu žampiony a kolem pórek a zbylé dvě budou mít pórek uvnitř a okolo žampiony.
V mléce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na koláčky (zálivka).
V troubě předehřáté na 200 °C koláčky upečeme dozlatova a podáváme zdobené kadeřavou petrželkou.