Koláč s malinovou šlehačkou

Koláč s drobenkou bohatě zdobený malinovou šlehačkou.


3.76x
75 min

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme do ní důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažnou smetanou. V teple necháme asi 15 minut odležet a vzejít kvásek.

Pak přidáme změklé máslo, cukr, vejce i citronovou kůru. Všechny ingredience zpracujeme na hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 45 minut kynout.

Z cukru, mouky, vanilkového cukru a změklého másla si připravíme drobenku.

Těsto vyválíme na plát a přeneseme ho na vymazaný plech nebo koláčovou formu. Posypeme ho drobenkou a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.

Želatinu necháme nabobtnat a pak ji rozpustíme, nevaříme! Maliny rozmixujeme s oběma druhy cukru a přidáme želatinu. Dáme do ledničky na 30 minut vychladit. Smetanu vyšleháme dotuha a přimícháme ji do malin.

Koláč krájíme na kousky a před podáváním bohatě ozdobíme cukrářským sáčkem nastříkanou malinovou šlehačkou a kuličkou maliny.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč s malinovou šlehačkou

Zpět na recept