Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme.
Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče.
Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva.
Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené.
Recept vystačí na 12 kusů.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky