Koblihy

Oblíbená pochoutka zejména malých rarášků.


3.359x
90 min

Postup přípravy

Do rozpuštěného másla přidáme žloutky a smetanu. Z droždí, cukru a rumu si připravíme kvásek.

Do mísy dáme prosátou, osolenou mouku, žloutkovou směs a vzešlý kvátek, zaděláme hladké těsto a důkladně propracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Z těsta vyválíme silnější plát, sklenkou vykrajujeme kolečka a ty smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

Nafouklé koblihy plníme pomocí injekční stříkačky marmeládou. Servírujeme sypané moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.