Koblihy z trouby

Recept na dobré a měkké koblížky, které pečeme bez tuku.


4.251x
75 min
7×

Ingredience

3 lžícecukr
1 špetkasůl
0.2 kostkymáslo
1 lžičkarum
1 ksžloutek
1 hrnekmléko
1 ksvanilkový cukr
3.5 hrnkuhladká mouka
1 ksdroždí (42 g)

náplň

marmeláda

Postup přípravy

Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Poté těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut. Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme. Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani.
user-icon

autor jaromír

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koblihy z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena