Koblihy z trouby

Recept na dobré a měkké koblížky, které pečeme bez tuku.


4.251x
75 min
7×

Postup přípravy

Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout.

Poté těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla.

Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut.

Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut.

Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani.
user-icon

autor jaromír


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy z trouby

Zpět na recept