Koblihy sestry Lenky

Výborné koblížky pro každou příležitost.


4.518x
90 min

Postup přípravy

V části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mouky, necháme vykynout kvásek.

Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Do utřené žloutkové pěny přidáme mouku, rum, vzešlý kvásek, sůl, citronovou kůru. Přidáme i zbytek cukru a mléka. Vypracujeme vláčné těsto, až se nám začnou dělat puchýřky. Povrch lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo ubrouskem a necháme v teple aspoň 1 hodinu kynout.

Potom tvoříme malé bochánky, do každého uděláme uprostřed důlek a smažíme ponořené na rozpáleném oleji dozlatova.

Koblihy necháme na ubrousku okapat a do důlků dáváme marmeládu nebo šlehačku. Na závěr hojně pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy sestry Lenky

Zpět na recept