Knedlíková příloha

Chutné knedlíčky k různým omáčkám nebo do polévky. Recept vhodný i pro začátečníky.


5.08x
45 min
1×

Ingredience

100 gslanina
4 ksvejce
20 gmáslo
1 svazečekpetrželka
200 mlmléko
1 kscibule
350 ghouska
100 gklobása
80 ghladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy

Housku nebo rohlík nakrájíme na malé kostičky a necháme je na 30 minut namočené v mléce. Libovou slaninu s klobásou nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s nasekanou petrželkou nebo pažitkou, vejcem, cibulí
nakrájenou nadrobno, rozpuštěným máslem a houskou zbavenou přebytečného mléka. Směs dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby přidáváme mouku a těsto prohněteme rukama do ne příliš vlhké hmoty.

Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které vkládáme vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Na zkoušku uvaříme nejprve jeden knedlíček, když vidíme, že se knedlík rozpadá, přidali jsme příliš málo mouky. Když vidíme pěkný knedlík v celku, uvaříme zbytek knedlíčků.

Knedlíkovou přílohu podáváme k různým omáčkám, ale i do vývarové polévky.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíková příloha

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká