Kmínové spirálky

Recept na chutné návykové slané tyčinky k vínu, které jsou na povrchu křupavé, uvnitř měkké a zůstanou dlouho vláčné.


3.149x
35 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, smícháme se solí, přidáme žloutek, domácí vepřové sádlo, rozdrobené droždí a s mlékem zpracujeme na těsto.

Z těsta zformujeme bez dalšího kynutí válec a pokrájíme ho na dílky, z kterých uválíme delší tyčinky. Tyčinky na obou koncích 2 - 3x zatočíme v protisměru, čímž vzniknou spirálky, které poukládáme na plech s pečícím papírem. Na povrchu je potřeme s bílkem, který jsme rozšlehali se solí a posypeme celým kmínem.

Spirálky pečeme 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Kmínové spirálky jsou na povrchu křupavé a uvnitř přitom vláčné i více dní, proto se můžou připravit i v předstihu.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínové spirálky

Zpět na recept