Takto děláme plněné papriky u nás doma. Děláme vždy plný hrnec, ale asi se to nějak vypařuje.
Hodnocení
4.0
/ 5 (210x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
22x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Sůl1 špetka
Voda
Maggi
Sójová omáčka
Ostatní
Vejce1 ks
Cibule
Paprika zelená4 ks
Mleté maso500 g
Rajský protlak1 konzerva
Podle chuti
Mléko
Mletý pepř
Postup přípravy
Mleté maso zalijeme trochou studené vody a necháme chvilku odležet. Pak přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, trochu maggi, trochu sójové omáčky a nadrobno pokrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme a přidáme strouhanku, až je směs dost hustá a drží pohromadě.
Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme zrníčka. Opláchneme je a důkladně osušíme. Naplníme je směsí z mletého masa a ze zbytku vytvoříme asi pěticentimetrové kuličky.
Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, masové koule a necháme mírně vařit.
Po změknutí vyndáme papriky a koule z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a koule necháme jen prohřát.
Klasické plněné papriky jsou výborné s knedlíkem nebo s rýží.
místo strouhanky dát spařenou rýži a k masu petrželku a kousky mrkve, moc dobré, recept bulharský.
evans
klasické plnené papriky
Ten recept MíliO sa mi páči, dnes varím podľa jej receptu.
evans
Re: Blivajs blivajs blivajs!!!
Tá paprika MílaO sa mi páči, dnes varím podľa jej receptu.
karel
kdoví
Hezký den. Jak tu již bylo psáno, dát název " klasické " něčemu do čeho se lije sojovka by nemělo být vztahováno k něčemu co je České. Pokud to ale někomu chutná, ať si to dělá. Osobně ..mix 3/4 vepřového1/4 hovězího, cca 1/4 objemu nedovařené rýže,vejce,cibulka, sůl, pepř a trocha koření do mletého masa. Omáčka..do trochu tmava orestovat cibulku, rajský protlak, osolit, opepřit. Papriky orestovat aby se na stranách udělaly puchýřky, potom s masovýi kuličkami cca hodinku v omáčce vařit. Vyjmout a omáčku zahustit strouhaným perníkem a dochutit citronovou šťávou. Papriky zpět, prohřát a nechat rozležet do druhého dne. Není to dogma, každý máme svou chuť a já osobně mám problém uvařit dvakrát po sobě úplně stejné jídlo. Prostě se to liší podle okamžité nálady a chutě v danou chvíli...
Robert Študlar
Komentář k receptu Klasické plněné papriky
Ahoj dnes jsem ukuchtil po druhé v životě plněné papriky s rajskou a fakt to teď bylo lepší než dřív. Všichni chválili a pochutnali si