Klasická olejová bábovka

Vynikající nadýchaná bábovka nejen na neděli.


4.546x
75 min
6×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru do pěny. Poté po dávkách opatrně všleháme olej. Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme mléko a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

Těsto vlijeme opatrně do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C 50 - 55 minut.

Upečenou olejovou bábovku necháme asi 10 minut chladnout. Poté bábovku vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická olejová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká