Kedlubny s hráškem a mrkví

Vařené kedlubny plníme směsí mrkve, sýra, čerstvých bylinek a hrášku a zapékáme v kedlubnové dužině se smetanou.


3.0645x
90 min

Postup přípravy

Oloupané kedlubny seřízneme o vršek a vaříme je asi 15 minut v osolené vodě. Polijeme studenou vodou a vydlabeme. Mrkev s vršky kedluben nakrájíme na drobné kostičky a vaříme chvilku ve vodě s cukrem. Sýr také nakrájíme a bylinky posekáme. Troubu rozehřejeme na 200 st., mrkev promícháme s hráškem, vejci, sýrem a bylinkami, osolíme a opepříme. Dužinu z kedluben rozmixujeme, smícháme se smetanou a vývarem a vložíme do zapékací formy. Kedlubny naplněné nádivkou pečeme asi půl hodiny zakryté a 10 minut odkryté.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubny s hráškem a mrkví

Zpět na recept