Pikantní kedlubnová příloha k masu, nebo samostatný pokrm.
1 lžíce | olej |
sůl | |
1.25 dl | smetana |
1 ks | cibule |
1 lžička | hladká mouka |
6-8 ks | kedluben |
mletá sladká a pálivá paprika | |
vývar dle chuti |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme kedlubnu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme.
Ve smetaně zatím rozmícháme mouku. Tu pak nalijeme na kedlubny a krátce povaříme.
Hotové kedlubny na paprice podáváme k pečenému nebo vařenému masu a doplníme brambory. Pokud do kedluben přidáme nudličky uzeniny, můžeme podávat jako samostatný pokrm.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena