Pikantní kedlubnová příloha k masu, nebo samostatný pokrm.
1 lžíce | olej |
sůl | |
1.25 dl | smetana |
1 ks | menší cibule |
1 lžička | hladká mouka |
6-8 ks | kedluben |
mletá sladká a pálivá paprika | |
vývar dle chuti |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme kedlubnu, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme.
Ve smetaně zatím rozmícháme mouku. Tu pak nalijeme na kedlubny a krátce povaříme.
Hotové kedlubny na paprice podáváme k pečenému nebo vařenému masu a doplníme brambory. Pokud do kedluben přidáme nudličky uzeniny, můžeme podávat jako samostatný pokrm.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.