Kedlubnový salát s křenem

Salát pro zdraví a krásu.


3.070x
15 min

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Měsíčky jablek nastrouháme tak, že nám zůstane slupka v prstech - dužinou ke struhadlu. Jablka i kedlubny nastrouháme nahrubo.

Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si zálivku. Do vody přidáme olej, citronovou šťávu a podle chuti cukr a sůl.

Jablka promícháme s křenem a kedlubnami. Salát zalijeme zálivkou a necháme asi 20 minut rozležet.

Kedlubnový salát s křenem podáváme vychlazený. Hodí se k masitým jídlům nebo jako lehká pikantní svačina.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubnový salát s křenem

Zpět na recept