Kedlubna plněná čočkou

Netradiční předkrm, ale i hlavní jídlo.


3.0803x
25 min

Postup přípravy

Oloupeme si kedlubny a dáme je do dobře osolené vody. Vaříme je doměkka cca 20 minut. Pak je vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Vývar nevyléváme. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme si ji nadrobno. Propereme čočku a spolu s cibulí ji nasypeme do kedlubnového vývaru. Necháme 5 minut vařit.

Opereme si lístky bazalky a nakrájíme je na slabé proužky.



Skrojíme vršky kedluben a spodní část (větší) vydlabeme lžičkou. Okraj necháme přibližně 1 cm široký. Vydlabané kedlubny nasekáme najemno. Slijeme uvařenou čočku a smícháme ji s kousky kedlubny a bazalkou. Směs dobře osolíme a opepříme.



Zahřejeme zeleninový vývar a rozpustíme v něm lučinu. Omáčku ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem.



Vydlabané kedlubny naplníme směsí a přelijeme omáčkou z lučiny. Zdobíme lísky čerstvé bazalky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubna plněná čočkou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.