Kečupová salsa

Recept na můj oblíbený kečup zase jinak.


5.021x
0
2×

Ingredience

100 gcukr
2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 kscibule
1 ksceler
1 snítkatymián
1 ksmrkev
5 kshřebíček
2 ksbobkový list
1 ksčerstvý zázvor
100 mlčervený vinný ocet
1 kscelá skořice
1 lžičkamaizena
800 gloupaná rajčata
100 mlextra panenský olivový olej
1 lžičkahořčice prášek

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Na jemno nasekáme mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli. Vše musí být důkladně omyté a osušené. Zeleninu lehce orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata, hřebíček, bobkový list, tymián, skořici a asi 2 cm nastrouhaného zázvoru. Dusíme na velmi mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme ocet, maizenu, kterou jsme rozpustili v malém množství vody, hořčici v prášku, sůl a cukr. Vše dusíme asi 90 minut na mírném ohni. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Čím déle vaříme, tím lepší chuť bude. I ocet nebude příliš cítit a budeme vychutnávat čistě jen kečup. Po uvaření kečupové omáčky vše přecedíme a můžeme i rozmixovat. Uvařenou kečupovou salsu můžeme skladovat v lednici. Pokud nám zachutnala, uvaříme si větší množství a můžeme zavařovat, jak jsme zvyklí. Tento obsah máme na jednu porci. Kečupová salsa je výborná k hranolkům, grilovanému masu nebo jak jsme zvyklí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kečupová salsa

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena