Kečupová marináda s medem

Recept na skvělou marinádu vhodnou pro nakládání drůbeže.


2.06x
10 min
1×

Ingredience

4 lžícekečup
1 lžícerajčatový protlak
1 kslimetka
3 lžícemed
1-2 lžícejablečný ocet
3 lžíceolivový olej
2 lžícesójová omáčka
1 lžícedijonská hořčice
3 lžícesekaná bazalka

Postup přípravy

Z limetky důkladně vymačkáme šťávu.

Do misky dáme kečup, tekutý med, hořčici, limetkou šťávu a šleháme. Postupně zašleháme všechny ostatní ingredience, až vznikne pasta.

Kečupovou marinádou potřeme maso a necháme marinovat.

Kečupová marináda s medem je vhodná po marinování drůbeže i vepřového masa. Podle druhu medu trochu pozměníme i chuť marinády. Dobrý je akátový med.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kečupová marináda s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Česká