Kečup s paprikou

Výrazně kořeněná kečupová omáčka. Zkuste si podle výborného receptu připravit kečup, který dodá vašim pokrmům tu správnou chuť.


4.414x
75 min
1×

Postup přípravy

Rajčata, papriky a cibule očistíme a nakrájíme na kousky.

Pokrájená rajčata, papriky a cibule nepatrně podlijeme vodou a vaříme do změknutí asi 1 hodinu. Během vaření přidáme hřebíček s novým kořením vloženým do vajíčka na čaj nebo zavázaný v plátýnku. Vsypeme sůl, mletý zázvor, sladkou mletou papriku, případně i trochu pálivé papriky, cukr a ocet (přilijeme postupně podle chuti). Nakonec ponorným mixerem směs rozmixujeme a podle potřeby dochutíme.

Kečup nalijeme do skleniček a 20 minut sterilujeme.

Kečup s paprikou podáváme jako zajímavě chutnající omáčku k různým pokrmům.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kečup s paprikou

Zpět na recept