Kávový krém másla a našlehaných vajec můžeme použít na promazání dortů, rolád a řezů.
Hodnocení
4.5
/ 5 (25x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo25 dkg
Cukr krupice20 dkg
Mletá káva1 lžíce
Postup přípravy
Do kastrolku nalijeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
2 vejce rozklepneme do menšího hrnce.
Jakmile voda vaří, ztlumíme sporák na nejmenší teplotu tak, aby šla z vody jen pára. Nad páru postavíme hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme vejce ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá.
Krém odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout. Pak ke krému přišleháme změklé máslo a nakonec přisypeme kávu.
Kávový krém šlehaný v páře by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.