Žloutkový krém do věnečků

Recept na výborný žloutkový krém, kterým plníme domácí věnečky.


2.04x
20 min

Postup přípravy

Mléko zahřejeme, 1 dl si necháme stranou. Do zahřátého mléka vsypeme cukr (podle chuti), přidáme rozklepnuté žloutky, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v odloženém mléce a uvaříme hustý krém.

Žloutkový krém do věnečků necháme za častého míchání vychladnout a poté jej pomocí cukrářského sáčku plníme do věnečků. Pokud si utvoříme mini věnečky, lze je poté podávat i jako cukroví.

Pro ještě lepší výsledek můžeme do žloutkového krému přidat trochu rumu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žloutkový krém do věnečků

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena