Žloutkový krém do věnečků

Recept na výborný žloutkový krém, kterým plníme domácí věnečky.


2.04x
20 min

Postup přípravy

Mléko zahřejeme, 1 dl si necháme stranou. Do zahřátého mléka vsypeme cukr (podle chuti), přidáme rozklepnuté žloutky, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v odloženém mléce a uvaříme hustý krém.

Žloutkový krém do věnečků necháme za častého míchání vychladnout a poté jej pomocí cukrářského sáčku plníme do věnečků. Pokud si utvoříme mini věnečky, lze je poté podávat i jako cukroví.

Pro ještě lepší výsledek můžeme do žloutkového krému přidat trochu rumu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žloutkový krém do věnečků

Zpět na recept