Kávovo-skořicová bábovka

Bábovka kávové chuti - výborný moučník k odpolední pohodě.


4.519x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto na skořicovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Kávovo-skořicovou bábovku pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut.

Kávovo-skořicovou bábovku necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila, a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout.

Kávovo-skořicovou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.
user-icon

autor Severka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávovo-skořicová bábovka

Zpět na recept