Vaření.czReceptyKávovo-skořicová bábovka

Kávovo-skořicová bábovka

Bábovka kávové chuti - výborný moučník k odpolední pohodě.


4.519x
60 min

Ingredience

těsto

150 gcukr
4 ksvejce
150 gmáslo
2 dlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 lžičkamletá skořice
300 gpolohrubá mouka
1 lžičkapomerančová kůra
3 lžičkyinstantní káva

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto na skořicovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Kávovo-skořicovou bábovku pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut. Kávovo-skořicovou bábovku necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila, a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout. Kávovo-skořicovou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.
user-icon

autor Severka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kávovo-skořicová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena