- Ve vodní lázni roztavíme tuk, po roztavení chvíli odstavíme a přidáme máslo, med, kakao a instantní kávu. Směs prošleháme a dáme chladit do lednice.
- Mezitím si vyrobíme marcipán - osobně upřednostňuji marcipánovou mléčnou hmotu vyrobenou ze sušeného mléka, moučkového cukru, mandlové esence a do této směsi se opatrně přilévá voda.
- Marcipán zpracujeme, vyválíme na tenký plát, rozřežeme na čtverečky a doprostřed každého dáme trochu ztuhlé kávové směsi.
- Směs pak do marcipánu kompletně zabalíme.
- Hotové pralinky zdobíme a poléváme mléčnou, bílou nebo tmavou čokoládou.
Pro inspiraci uvedu ještě recept na tmavou chilli čokoládu.
Roztavíme v parní lázni pár čtverečků čokolády s vysokým procentem kakaa, přidáme kakao, kousek másla a trochu silně pálivé papričky, kterou jsme předem zpracovali na kaši. Čokoládu akorát vymícháme dohladka. Připravíme si i borůvkovou šťávu. Svaříme borůvky a oddělíme je např. přes sítko od šťávy, kterou ještě povaříme, než získá hutnější konzistenci. Šťávu pak můžeme dát do náplně a případně pralinky i polít. Kávové pralinky v marcipánu podáváme přímo vytáhlé z lednice.