Sváteční recept na výtečné perníčky, které obsahují vařenou kávu a mandlový pudink.
Hodnocení
4.8
/ 5 (85x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Cukr140 g
Vejce1 ks
Máslo50 g
Hladká mouka 300 g
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Mandlový pudinkový prášek1 balíček
Směs koření do perníků1/2 lžičky
Černá káva4 lžíce
Postup přípravy
Hladkou mouku, mandlový pudinkový prášek, prášek do pečiva a utlučené koření (fenykl, hřebíček, skořice a nové koření - z každého po špetce) prosejeme přes sítko.
Celá vejce utřeme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěné máslo a postupně střídavě po lžících zamícháme 4 lžíce uvařené dobré černé kávy a směs s moukou.
Vypracujeme těsto jako na cukroví, rozválíme ho asi na 4 mm silný plát a vykrajujeme tvary.
Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Můžeme je potřít rozšlehaným vejcem, ale u těchto perníčků to není nutné. Upečené a vychladlé perníčky zdobíme polevou podle chuti a vlastní fantazie.
Kávové perníčky podáváme jako delikátní sladkost k různým svátečním příležitostem.
Ten fígl se zmrazením jsem neznala. Takže je zkusím. Děkuji.
veraricna
Re: Komentář k receptu Kávové perníčky
Ano, je to starý recept u nás se používá nejméně 45 let.Děti plech snědí než stihnou zchladnout a pak tvrdnou.Pokud nechcete čekat na rozležení,stačí perníky zmrazit a pak je nechat rozmrazit při pokojové teplotě-budou jako odleželé.Nejsou moc sladké,maminka sladila kávu medem.Pokud dáte část mouky žitné,je třeba také přidat máslo,kávu nebo vejce,aby se těsto nedrobilo a bylo vláčné.
Conny
Komentář k receptu Kávové perníčky
Potřebují také nějakou dobu uležet, aby byly měkké? Děkuji