Z hladké mouky, cukru moučka, žloutků, tuku na pečení a instantní kávy vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v lednici. Na pomoučněném vále těsto vyválíme a vykrajujeme koláčky.
Připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink zašleháme do másla a následně zašleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu na vaření.
V troubě předehřáté na 180 °C koláčky upečeme. Vychladlé koláčky slepíme čokoládovým krémem, polijeme polevou a ozdobíme podle fantazie ořechy, mandlemi apod.
Polevu si připravíme následovně. Nejprve uvaříme cca půl hrnku silné instantní kávy. Cukr moučka s 5 lžicemi kávy rozšleháme a podle potřeby zašleháme zbytek kávy. Šleháme ve vodní lázni, aby poleva hned neztuhla v hrnci.
Kávové koláčky podáváme jako výborné sváteční cukroví.