Kávové kamínky

Zmrzlinové hrudky z kávy podobné kamínkům.


3.0573x
120 min

Postup přípravy

Ohřejeme připravenou černou kávu, ale nesmí dojít k bodu varu. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Kávu poté přecedíme a necháme vychladnout.


Vychladlou kávu nalijeme do zmrzlinového strojku a umístíme ji na 2 hodiny do chladničky, dokud zcela neztuhne. Poté ji vidličkou rozdrobíme na malé kousky, které vložíme do sklenic. Ihned podáváme.


V ledničce vydrží tato směs až 2 měsíce. Navíc je příprava velmi jednoduchá. Místo kávy lze jednoduše použít i jakékoliv ovoce. Například maliny, rybíz, angrešt, jahody, nebo citrón.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávové kamínky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.