Recept na kávové cukroví s oříškem oceníte, až budete přemýšlet, jaké drobné pohoštění připravit. Je skvělé i na Vánoce nebo na oslavy.
Hodnocení
4.4
/ 5 (19x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Cukr moučka110 g
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Hladká mouka 370 g
Máslo 200 g
Mletá káva20 g
Poleva
Kakao60 g
Cukr moučka300 g
Tuk 100 %250 g
Krém
Cukr moučka180 g
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Silná černá káva3 lžíce
Hera200 g
Na ozdobu
Mandle (loupané)30 ks
Postup přípravy
Máslo, cukr a vajíčko ušleháme, přidáme mouku s kávou a uhněteme tužší těsto. Těsto necháme odpočinout v chladu.
Poté těsto vyválíme zhruba na 3 mm silný plát a vykrojíme kolečka.
Kolečka pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut do růžova.
Na krém si vymícháme máslo, cukr a kávu.
Vzniklým krémem mažeme vychladlá kolečka a slepíme vždy 2 dohoromady.
Připravíme si čokoládu.
Do rozehřátého a vychladlého tuku - tuk musí byt vlažný, ne horký - prosejeme cukr s kakaem a promíchame. Čokoládu naléváme na střed slepených koleček a poté kávová moka ozdobíme vlašským ořechem či oloupanou mandlí.
Prosím o radu :
Do krému používáte kávu sypkou ? nebo spařenou - zchlazenou ?
Dělám to poprvé. Díky za radu předem . Mery
kateřina
velmi sladký krém
Krém je velmi sladký, doporučuji dát méně cukru, navíc mi ještě hodně krému zbylo. Já udělala celkem po slepení 45 výsledných kousků. Na polevu jsem použila čokoládu na vaření koupenou v Lidlu-má 52% kakaa a jen jsem ji rozehřála ve vodní lázni s máslem. Nahoru jsem přilepila pekanové ořechy. Těsto je bez chyby.
Moje bašta
Málo krému
Tento recept je velmi dobrý. Nemá chybu. Ale doporučuji krém udělat s 250g. aby se nemuselo šetřit. Zůstalo mi necelých 30 korpusků. Taky záleží na tom jak je uděláte hrubé já jsem měl celkem 170 korpusků. Doporučuji fajšmekrům.