Moka káva

Osvědčený recept na přípravu velmi chutné moka kávy.


4.36x
10 min
1×

Postup přípravy

Při podrobném prostudování mnoha návodů jsem udělal výběr kroků, které se shodují.
Nejprve je potřeba mít moka konvičku naprosto čistou. Dále vsypeme do rezervoáru kávu po okraj. Pozor, neudusávat!

Do spodní části konvičky vlijeme horkou vodu. Napustíme si dřez studenou vodou. Všechny části spojíme dohromady a používáme přitom chňapky, protože spodní část je horká. Poté dáme kávu vařit. Já osobně mám sklokeramickou desku na 3 stupně. Nastavím na 1 a 3/4 stupně a pomalu, bez tlaku, kroužím po obvodu.

Káva po chvíli začne proudit a jakmile z fontánky začne stříkat pěna, okamžitě opatrně vložíme do dřezu se studenou vodou, abychom zastavili proces vaření.

Moka kávu vlijeme do šálku a podáváme. Já osobně mám velký "kýbl", do kterého dám 2 a půl lžičky cukru, půl smetany a půl vody, ale záleží na osobních preferencích.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moka káva

Zpět na recept