Katovy špalky

Recept z prorostlého bůčku.


3.45x
120 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
10 dkgžampiony
1 lžícehladká mouka
50 dkgvepřový bůček
3 lžícepikantní kečup
2 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. K bůčku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a žampiony pokrájené na plátky. Zalijeme pikantním kečupem a posypeme sladkou paprikou. Vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo, posypeme dle chuti chilli kořením a zalijeme1,5 dl vody. Katovy špalky přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 190 °C asi 1 hodinu. Poté poklici odkryjeme a pečeme ještě 30 minut při stejné teplotě. Pak bůček vyndáme a výpek zahustíme hladkou moukou. Katovy špalky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty podle vlastního výběru.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Katovy špalky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena