Plněné kuřecí "špalky"

Kuřecí "špalky" jsou závitky z kuřecího masa nadívané mletým kuřecím, ochuceným chilli papričkami, kořením a cibulí. Recept je vhodný zejména pro slavnostní příležitosti.


4.415x
90 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku. Kuřecí prsa (300 g) v kuchyňském robotu rozmělníme na kaši.

Očištěné a peciček zbavené chilli papričky usekáme najemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na malém množství oleje. Do kuřecí mleté směsi vmícháme vejce, vychladlou orestovanou cibuli, pokrájené chilli papričky, ochutíme solí, opeříme a necháme 15 minut v chladu rozležet.

Mezitím si připravíme z kuřecího masa a slaniny "kabátek" na roládu. Kuřecí prsa (500g) omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

Nyní si na pracovní plochu rozložíme pečící papír nebo dostatečně širokou potravinovou fólii, která bude našim pomocníkem při tvarování rolády. Na papír nebo fólii rozložíme plát alobalu tak, aby ze všech stran byl menší o 2 cm.

Na alobal příčně klademe plátky slaniny tak, aby se jejich okraje zčásti překrývaly. Potom na slaninu klademe plátky masa, které potřeme nádivkou. Pomocí fólie, kterou od sebe nadzvedáváme, vytvoříme roládu zabalenou do alobalu. Konce pevně uzavřeme a necháme 2 hodiny odležet v chladu.

Potom roládu ostrým nožem rozdělíme na 6 porcí, "špalků" které ovážeme potravinovým provázkem. Zprudka špalky z obou stran nastojato opečeme na oleji a naležato vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme při 160 °C přibližně 40 minut.

Z hotového masa odstraníme provázky a alobal. Vypečenou šťávu zjemníme máslem a podáváme s vařenými brambory. Zdobíme usekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné kuřecí "špalky"

Zpět na recept