Kaťák aneb Habův katův šleh

Recept na klasický katův šleh podle Haba z vepřového masa.


3.712x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Barevné papriky (zelená, červená a žlutá - ať to hraje barvou) nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Třicet stroužků česneku oloupeme (ANO - 30 stroužků), polovinu rozmačkáme plochou nože a nakrájíme nadrobno a zbytek prolisujeme a přidáme k nakrájené jarní cibulce.

Na oleji osmahneme nakrájenou vepřovou kýtu a jakmile se zatáhne, tak osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli a také všechny druhy paprik. Pokud chceme, tak podlijeme 100 ml vody, ale papriky samy pustí vodu. Chvíli podusíme a poté přidáme konzervu sterilovaných rajčat.

Asi po 5 minutách, až se všechny chutě propojí, přidáme nakrájený česnek. Ke konci vaření přidáme rozmačkaný česnek, aby to mělo aspoň trochu česnekovou chuť a worchesterovou omáčku. Teď záleží, pokud chceme mít pouze maso a zeleninu, nebo i se sosem. Pokud chceme sos, tak nakonec vaření přidáme vodu, ale pouze tolik, kolik sosu potřebujeme.

Kaťák aneb Habův katův šleh podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaťák aneb Habův katův šleh

Zpět na recept