Karlovarské knedlíky

Recept na tradiční české knedlíky. Jsou mírně nažloutlé barvy, na řezu je vidět nakrájená žemle.


4.521x
45 min
2×

Ingredience

sůl
5 ksvejce
600 mlmléko
40 gtuk
680 gžemle
sekaná petrželka
110 ghrubá mouka

Postup přípravy

Tvrdší žemle nebo veku z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem a mírně osolíme. Přidáme prosátou mouku, navlhčenou žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a sníh vyšlehaný z bílků. Směs lehce promícháme. Ze vzniklého lehkého těsta tvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru. Karlovarské knedlíky zabalíme do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití nebo motouzem a vložíme do vařící vody. Karlovarské knedlíky vaříme zvolna asi 20 minut. Po vyjmutí z vody je vybalíme a krájíme na plátky. Karlovarské knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karlovarské knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena