Kari koření

Máte rádi kari koření a používáte ho skoro všude? Zkuste si udělat vlastní. Recept je na 16 lžic koření.


3.1120x
15 min

Postup přípravy

Z papriček odstraníme stopky, jádřince a semena. Pokud chceme mít směs pálivější, necháme semínka.

Teflonovou nebo silnostěnnou pánev rozehřejeme a papričky, koriandr, římský kmín, hořčičná semínka a černý pepř na ní opražíme nasucho, abychom zvýraznili chuť a vůni koření. Měli bychom pánví hýbat, aby se koření opeklo rovnoměrně.

Opečená semínka roztlučeme v hmoždíři. Pokud jej nemáme, můžeme je umlít v čistém kávovém hrnku. Do utlučených semínek vmícháme kurkumu a zázvor.

Koření můžeme měnit. Když nechceme směs ostrou, ubereme chilli papričky. Můžeme přidat skořicový svitek, aby směs byla sladší. Nebo lžíci fenyklu a 8 hřebíčků, aby byla směs voňavější. V kombinacích se meze nekladou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari koření

Zpět na recept