Hovězí maso pomeleme najemno přes síto s otvory 2 mm, stejně pomeleme polovinu vepřového výřezu s kůží. Zbytek výřezu bez kůže pomeleme nahrubo přes síto s otvory s průmerem 8 - 10 mm.
Hřbetní sádlo nakrájíme na asi centimetrové kostky. Hovězí maso potom vymícháme s vodou a kořením, přidáme najemno rozemletý výřez a všechno dobře promícháme. Nakonec vmícháme kostky slaniny a nahrubo mletý vepřový výřez bez kůže.
Hmotu plníme do vepřových nebo ovčích střev, klobásy děláme o váze asi 200 g, na koncích je přetočíme.
Naplněné kari klobásy vložíme do vlažné udírny a udíme asi 60 minut při 90 °C. Potom je ještě dovaříme při teplotě 75 °C zhruba 45 minut.
Recept je na 1 kg kari klobás.