Vaření.czReceptyKarbanátky z uzené krkovice

Karbanátky z uzené krkovice

Recept na karbanátky z moravského Slovácka.


5.04x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícemáslo
2 lžícepolohrubá mouka
500 guzená krkovice

podle potřeby

olej
vývar
strouhanka

podle chuti

mletý pepř
muškátový květ
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Máslo rozpustíme na pánvi a s moukou vymícháme světlou jíšku. Po částech zalijeme menším množstvím vývaru a svaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Do kaše vmícháme žloutky a nasekanou zelenou petrželku. Ochutíme špetkou mletého pepře a špetičkou muškátového květu. Nakonec přimícháme na masovém strojku umletou syrovou uzenou krkovici. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a opatrně přisolíme. Prkénko posypeme strouhankou a vytvarujeme na něm karbanátky, které namočíme ve 2 rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Karbanátky z uzené krkovice zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Olej je zdravější, škvařené vepřové sádlo chutnější. Dozlatova usmažené uzené karbanátky dáme na papírové ubrousky odkapat od tuku. Karbanátky z uzené krkovice podáváme s brambory nebo jen tak s pečivem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Karbanátky z uzené krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena