Karbanátky z uzené krkovice

Recept na karbanátky z moravského Slovácka.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Máslo rozpustíme na pánvi a s moukou vymícháme světlou jíšku. Po částech zalijeme menším množstvím vývaru a svaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

Do kaše vmícháme žloutky a nasekanou zelenou petrželku. Ochutíme špetkou mletého pepře a špetičkou muškátového květu. Nakonec přimícháme na masovém strojku umletou syrovou uzenou krkovici. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a opatrně přisolíme.

Prkénko posypeme strouhankou a vytvarujeme na něm karbanátky, které namočíme ve 2 rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Karbanátky z uzené krkovice zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Olej je zdravější, škvařené vepřové sádlo chutnější. Dozlatova usmažené uzené karbanátky dáme na papírové ubrousky odkapat od tuku.

Karbanátky z uzené krkovice podáváme s brambory nebo jen tak s pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z uzené krkovice

Zpět na recept