Karbanátky z ryb

Klasické karbanátky, ale z ryb, vám jistě zachutnají s vařeným bramborem.


3.01708x
45 min
3×

Postup přípravy

Ryby zbavíme hlav, ploutví, páteří a velkých kostí. Maso dvakrát důkladně umeleme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky a na suché pánvi je spolu s cibulí opečeme.

Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a šťávu vymačkáme.

Umleté maso smícháme se žloutky, solí, strouhankou, nudličkami slaniny a cibule. Směs podle chuti opepříme, přidáme trochu sardelové pasty, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme.

Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

Karbanátky z ryb podáváme jako běžné karbanátky - s kaší, brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z ryb

Zpět na recept