Karbanátky z pohanky a zeleniny

Zdravé bezmasé karbanátky.


3.2101x
60 min

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme propláchnutou kapustu, kterou uvaříme. Vývar scedíme a zalijeme jím pohankovou lámanku a necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji. Uvařenou kapustu nakrájíme najemno a přidáme k cibulce na pánev. Společně krátce podusíme a necháme vychladnout.

Po vychladnutí smícháme cibulku a kapustu se scezenou pohankovou lámankou, přidáme vejce, majoránku, pepř, sůl a dochutíme vegetou. Ze směsi vytvoříme těsto, které můžeme zahustit strouhankou.

Z těsta tvoříme malé karbanátky, které můžeme ještě obalit v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji nebo ve fritovacím hrnci.

Hotové karbanátky podáváme s kyselým zelím, bramborovou kaší a kyselou okurkou. Jako příloha může posloužit i krajíc chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z pohanky a zeleniny

Zpět na recept