Karbanátky z červené čočky

Tyto karbanátky chutnají i dětem. Vynecháme-li kari a omezíme sůl, můžeme je podávat i dětem od 1 roku. Recept je celkem jednoduchý na přípravu.


4.515x
60 min
2×

Postup přípravy

Čočku uvaříme doměkka a vodu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme a nastrouháme.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a chvíli restujeme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, který jen promícháme a stáhneme z ohně. Zeleninu smícháme s čočkou a vejcem, zahustíme 6 vrchovatými lžícemi špaldové mouky a dochutíme solí a kari kořením.

Na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem. tvoříme placičky a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Z uvedeného množství vyjde asi 16 čočkových karbanátků.

Karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou kaší, ale jsou dobré i jen tak na chuť.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z červené čočky

Zpět na recept