Karbanátky z buřtů a vepřového

Rychlá a levná varianta klasických českých karbanátků s kaší a okurkou.


3.159x
45 min

Ingredience

olej
sůl
1 ksvejce
4 lžícestrouhanka
2 dlmléko
1 lžíceškrobová moučka
400 gmleté vepřové maso
4 ksbuřt
mletý černýpepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

příloha

kyselé okurky
bramborová kaše

Postup přípravy

Do mléka vmícháme strouhanku a škrobovou moučku. Přidáme mleté maso, sůl, vejce, pepř a vše pořádně promícháme. Necháme uležet alespoň 2 hodiny v chladničce.

Zatím oloupeme buřty a nakrájíme je na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Pak je vmícháme do proleželé směsi a ze vzniklého těsta tvarujeme malé karbanátky.

Jednotlivé karbanátky obalíme v trojobalu a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.

Nejlepší přílohou k těmto karbanátkům je bramborová kaše a kyselá okurka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z buřtů a vepřového

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.