Připravte si k večeři netradiční karbanátky. Podáváme s dušeným špenátem nebo dušenou zeleninou.
Hodnocení
4.1
/ 5 (14x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
2 ks
vejce
1 ks
cibule
6 ks
špekáčky
1 hrst
sekaná petržel
500 g
brambory vařené
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej nebo sádlo
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a spolu s bramborami nahrubo pomeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, nasekanou zelenou petrželku a vejce. Hmotu na karbanátky osolíme a opepříme.
Z hmoty děláme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku osmažíme .
Karbanátky z brambor a špekáčků jsou dobré ke špenátu, nebo jen tak se zelným salátem.