Karbanátky ve smetanové omáčce

Lahodné jídlo vhodné i ke svátečnímu obědu.


3.297x
30 min
1×

Postup přípravy

Z mletého masa, strouhanky, 1 lžíce petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Z této hmoty vytvoříme karbanátky, které vlhkou rukou vytvarujeme.

Na středně prohřáté pánvi zpěníme máslo, na kterém placičky z obou stran opečeme dozlatova. Nemusí být zcela upečené, dojdou v omáčce.

Maso vyjmeme, přikryjeme na talíři a do vypečeného tuku přidáme mouku , papriku, dobře promícháme a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dle chuti dosolíme a opepříme.

Karbanátky vložíme zpátky do omáčky a na mírném ohni podusíme.

Hotové ozdobíme petrželkou a podáváme s bramborem.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká