Vaření.czReceptyKarbanátky ve smetanové omáčce

Karbanátky ve smetanové omáčce

Lahodné jídlo vhodné i ke svátečnímu obědu.


3.297x
30 min
1×

Ingredience

sůl
1 lžícemáslo
5 lžicstrouhanka
125 mlsmetana
bílý pepř
2 lžícesekaná petrželka
400 gmleté hovězí maso

omáčka

1 lžícehladká mouka
250 mlzakysaná smetana
1 lžícepaprika sladká

Postup přípravy

Z mletého masa, strouhanky, 1 lžíce petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Z této hmoty vytvoříme karbanátky, které vlhkou rukou vytvarujeme. Na středně prohřáté pánvi zpěníme máslo, na kterém placičky z obou stran opečeme dozlatova. Nemusí být zcela upečené, dojdou v omáčce. Maso vyjmeme, přikryjeme na talíři a do vypečeného tuku přidáme mouku , papriku, dobře promícháme a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a dle chuti dosolíme a opepříme. Karbanátky vložíme zpátky do omáčky a na mírném ohni podusíme. Hotové ozdobíme petrželkou a podáváme s bramborem.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Karbanátky ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena