Karbanátky s patizony

Levné, rychlé a chutné - takové jsou karbanátky z mletého masa a nastrouhaného patizonu.


4.817x
15 min
2×

Postup přípravy

Na mleté maso nastrouháme slupky zbavené patizony bez jadérek, přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a strouhankou zahušťujeme do kašovité hmoty tak dlouho, až se nám nebude lepit na prsty.

Ze směsi utvoříme malé karbanátky. Rozehřejeme tuk na pánvi a zprudka opečeme z každé strany dozlatova.

Můžeme také karbanátky obalit ve vajíčku a strouhance a klasicky osmažit. Jsou dobré jak teplé, tak i na chleba studené.

Karbanátky s patizony podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor klimjana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky s patizony

Zpět na recept