Karbanátky plněné uzeným

Recept na vylepšené karbanátky.


4.611x
45 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
2-3 lžícestrouhanka
1 dlmléko
1 lžičkamajoránka
1 lžičkahořčice
1 kshouska
0.5 dlteplá voda
500 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

náplň

30 dkgvařené uzené maso

Postup přípravy

Na karbanátky si připravíme mleté vepřové maso, které dáme do mísy. Přidáme vejce, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, přisypeme sůl, pepř, majoránku, hořčici a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vypracujeme masitou hmotu, kterou můžeme (nemusíme) dochutit ještě nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova osmahnutou na trošce másla.

Ze směsi pak tvoříme stejně velké kuličky, do středu dáme kousek uzeného masa, obalíme a karbanátky zploštíme. Aby se nám maso nelepilo na ruce, namáčíme si ruce ve vlažné vodě.

Karbanátky obalíme ve strouhance a na mírném ohni smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Karbanátky plněné uzeným podáváme teplé s bramborem, studené s chlebem. Doplníme sterilovanou okurkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky plněné uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká