Recept na zdravé zeleninovo-rybí karbanátky, ke kterým se hodí čerstvá zelenina nebo salát.
4 ks | vejce |
2 ks | brambory |
2 ks | cibule |
1 ks | cuketa |
1.5 l | zeleninový vývar |
0.5 ks | sardelová pasta |
10 dkg | slanina uzená |
0.5 ks | bio citron |
1 kg | filé z pangasia |
podle potřeby | |
---|---|
strouhanka | |
olej na smažení | |
podle chuti | |
podravka | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli osmažíme dorůžova na rozpuštěné slanině. Mezitím si uvaříme v zeleninovém vývaru s trochou vegety či podravky dvě velké brambory. Když jsou brambory měkké, vyndáme je, do vývaru dáme filety z pangasia a uvaříme je doměkka, trvá to asi 10 minut. Brambory jemně nastrouháme nebo našťoucháme do mísy, stejně nastrouháme menší mladou cuketu, přidáme uvařeného pangasia a utřeme ho vidličkou. Přidáme osmaženou cibuli, půl tuby sardelové pasty, šťávu i nastrouhanou kůru z jednoho dobře vydrhnutého BIO citronu, 4 malá nebo 3 větší vejce a trochu namletého čerstvého pepře. Vše pořádně promícháme, pokud je směs řídká, zahustíme trochou strouhanky, ve které rybí karbanátky obalíme a usmažíme je z obou stran v rozpáleném oleji. Karbanátky od babičky Malinovské podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci si mohou karbanátky dopřát s tatarskou omáčkou, hořčicí a chlebem nebo hranolky. Výborně jsou i s bramborovou kaší. Karbanátky jsou chutné i za studena a ideální jsou i na výlety s dětmi.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena