Karamelový pudink s borůvkami

Rychlá a vždy oceňovaná lahůdka nejen pro děti.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Zbyla vám v mrazáku trocha borůvek a nevíte co s nimi, protože na koláč to není dost? Zkuste překvapit děti lahodným a rychlým pudinkovým dezertem. Mražené borůvky zasypeme v kastrůlku krupicovým cukrem a pomalu zahříváme, až začnou pouštět šťávu, v případě potřeby ještě přidáme cukr. Mezitím si připravíme vypláchnuté sklenice a na dno poklademe piškoty. Pokud se cukr v borůvkách už úplně rozpustil, sundáme z plotny a necháme trochu vychladnout. Pak zalijeme směsí piškoty ve sklenicích - do každé sklenice trošku. Poté si připravíme karamelový pudink podle návodu, můžeme samozřejmě použít i jiný, hodit se bude i klasický vanilkový. Hotovým horkým pudinkem zalijeme sklenice po okraj, z jednoho sáčku pudinku bude dost na 4 - 5 menších sklenic. Na vršek každé sklenice poklademe lžičku zbylých borůvek, můžeme přidat piškoty i cukr. Podáváme vychlazené. Pro větší efekt můžeme ještě těsně před podáváním zastříknout šlehačkou a ozdobit celými borůvkami.


Jako za starých časů: Sladké domácí poháry 8x jinak


Sladké poháry kdysi nechyběly na žádné oslavě, byla to taková tradiční dezertní pochoutka, po které s chutí sáhly nejen děti. Pojďme si je dnes připomenout a kromě ovocné a zmrzlinové klasiky vyzkoušet i recepty v luxusním podání.


Jako


Recepty do kuchařky: Luxusní moučníky a dezerty z borůvek


Borůvky, malé fialové plody, které jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Zlepšují noční vidění, chrání před stařeckou demencí a jsou výbornou prevencí proti nejrůznějším infekcím. A kromě toho, skvěle chutnají! Léto pomalu končí, ale pokud máme v mrazáku dostatečné zásoby, borůvkové recepty nás mohou provázet ještě dlouho poté. Tady je pár prověřených a chuťově velmi vydařených moučníků a dezertů právě s borůvkami.


Recepty

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelový pudink s borůvkami

Zpět na recept