Karamelové broskve

Velice jednoduchý recept pro náhlé návštěvy. Vhodný dezert při slavnostních příležitostech o více chodech.


4.65x
30 min

Postup přípravy

Část smetany ohřejeme.

Ve zbylé smetaně rozšleháme 3 lžíce cukru se žloutky, přilijeme je k horké smetaně, nádobu vložíme do vodní lázně a mícháme, až krém zhoustne. Vyjmeme ji z vodní lázně a zchladíme.

Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyloupeme pecky. Připravené půlky rozložíme do mělké zapékací misky vymazané máslem, posypeme je zbylým cukrem a mandlemi.

V předehřátém grilu nebo troubě je zprudka zapečeme, až cukr zkaramelizuje. Poté je polijeme krémem, který jsme procedili a dochutili brandy.

Karamelové broskve ihned podáváme jako chutný dezert.
user-icon

autor Barušenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelové broskve

Zpět na recept