Karamelová káva

Lahodná karamelová káva výborně se hodící k různým moučníkům. Snadný recept.


3.02x
10 min

Postup přípravy

Nejprve velmi opatrně zahřejeme smetanu. Cukr nasypeme do jiného kastrolu se silným dnem. Jakmile se cukr rozpustí a začne zlátnout, přilijeme za stálého míchání horkou smetanu. Smetanový karamel rozdělíme do 4 sklenic.

Pomocí kávovaru si připravíme mléčnou pěnu a kávu. Pokud nemáme kávovar, můžeme na pěnu použít ruční presovač nebo mechanický šlehač. Mléčnou pěnu nalijeme na karamel a potom pomalu přiléváme horkou kávu. Nakonec ozdobíme čokoládou nastrouhanou na jemno či kakaem.

Karamelovou kávu si nejlépe vychutnáme s nějakým vynikajícím zákuskem.
user-icon

autor ivíísek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová káva

Zpět na recept